Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кипър ни срази с 4:1

Кипър разби националите ни с 4:1, така загубихме вскаква надежда за финалите в ЮАР
Националният ни отбор по футбол записа една от най-неприятните си загуби в историята на световните квалификации.

В предпоследен мач от Група 8 за първенството в ЮАР догодина националите ни  отстъпиха с 1:4 при гостуването си на Кипър в Ларнака.

Домакините тотално надиграха футболистите на Станимир Стоилов. Хараламбидес отбеляза два бързи гола в 11-ата и 21-ата минута, а Бербатов върна един преди почивката. Константину се разписа за 3:1 в 58-ата, а Алоефтис оформи крайното 4:1 в 78-ата мин.

В другите два мача от нашата група - Черна гора – Грузия 2:1 и Ирландия – Италия 2:2

Красиране в 8-ма група:
1. Италия - 21 точки 
2. Ирландия  - 17 точки
3. България  - 11 точки 
4. Кипър  - 9 точки 
5. Черна гора  - 8 точки 
6. Грузия  - 3 точки 


Станимир Стоилов - селекционер  на националния ни отбор "Изключително слаб мач за нас. Не можем да виним само защитниците. В началото пропуснахме и това ни беше грешката, защото след това Кипър си правеше каквото иска пред нашата врата. Постоянно казвам, че играчите от родното първенство нямат нужната класа да играят на това ниво. В този мач си пролича.Нормално е феновете да ми искат оставката, но аз съм свикнал с такива неща. Щом привържениците не си обичат националния отбор, да ми искат оставката.”

Президентът на България Георги Първанов остана разочарован от загубата на националния ни отбор от Кипър с 4:1 в Ларнака: „Това, което мога да кажа е, че имаме невероятна публика. Публика, която може да скандира при 1:3, 1:4 "българи юнаци", която да окуражава така мощно, сигурно никъде няма да се намери. Жалко, много грешки, нямаше идея, нямаше концепция. Атмосферата беше много добра. Ние играехме на собствен терен. Публиката доминираше. Беше много коректно отношението на всички, но и това не помага - трябва да се играе”

Димитър Бербатов - капитан на националния отбор по футбол: "Опитваме се, но нищо не става. Не знам дали нещата ще се променят. Разочарование, унижение, какво друго мога да кажа? Не можем да виним младите момчета. Някой от тях играят за първи път и бяха притеснени, но това е нормално. Все едно играхме в къщи и накрая какво стана? Бум 4:1. Трябва да се притесняваме от Грузия, защото ако продължаваме да играем по този начин, не знам какво ни чака"
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!