Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италия защити европейската си титла по волейбол при жените

© 'Снимка:   CEV'

Италианката Симона Джоли е надскочила блокадата на Деби Стам при победата на Италия над Холандия с 3:0 гейма във финала на европейското първенство в Полша
Италианските волейболистки защитиха европейската си титла от Евро 2007, след като във финала на първенството на Стария континент в Полша, надиграха състава на Холандия с 3:0 гейма (25:16, 25:19, 25:20).

Във финала италианките демонстрираха
превъзходството си, което имаха от началото на шампионата на Европа - само два загубени гейма в 8 мача! Интересното е, че италианките стигнаха до шампионската титла с почти същия състав, с който преди две години станаха европейски шампионки в Белгия.

На финала в Лодз италианските волейболистки превъзхождаха Холандия във всички елементи и особено в играта в защита, а в нападение бяха много по-разнообразни благодарение най-вече на натурализираната кубинка Таисмари Агуеро. Най-резултатни от италианките бяха Симона Джоли и Антонела Дел Копе - по 13 точки, а завърналата се след двегодишно отсъствие от националния отбор Франческа Пичинини завърши с 10 точки.

Носител на бронзовите медали на европейското първенство е отборът на Полша, който в мач за третото място победи Германия с 3:0 (25:16, 25:19, 25:23).

В крайното класиране България зае 8-то място и ще участва в квалификации, за да се класира за следващото европейско първенство.

Финал на европейското първенство по волейбол за жени в Лодз, Полша:

Италия - Холандия - 3:0 (25:16, 25:19,25:20)
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна