Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата ще разследва "казанската афера"

Прокуратурата у нас образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител по случая с неосъществения трансфер на 4-ма футболисти на "Левски" в руския "Рубин" Казан
Образувано е досъдебно производство по случая с "казанската афера", съобщиха източници от Съдебната палата. Засега
Софийската градска прокуратура го е формулирала по текст за документна измама и се води срещу срещу неизвестен извършител.

Запознати с разследването обясниха, че за последните 20 дни, чрез фалшив документ, неизвестният извършител е получил близо 400 хиляди лева от собственика на футболен клуб "Левски". Парите са получени на базата на фалшив факс, в който от името на президента на казанския футболен клуб "Рубин" се е искало трансферирането на четирима футболисти на "Левски".

Показания пред разследващите вече даде собственикът на тима адвокат Тодор Батков. Едно от лицата, за които прокуратурата вече има данни, е от Русия, но с арменски произход. В събраните досега данни от разпити се споменава името Артур. За него обаче
потвърждение от руска страна няма. 

В навечерието на дербито с "ЦСКА"
футболистите на "Левски" Дарко Тасевски, Юсеф Рабех, Зе Соареш и
Живко Миланов пътуваха до Москва, след като в клуба се получи факс, че "Рубин" иска да закупи четиримата играчи срещу 5 милиона евро. В последствие се оказа обаче, че това не е истина и те пропуснаха мача с "ЦСКА", загубен от "сините" с 0:2.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени