Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГРАФИТИ ПО ВЪЗДУХА

 

Предаването Графити по въздуха се излъчва всеки четвъртък от 19 до 21 часа. И както по стените на големия град графитите одухотворяват градския пейзаж, така и в Графити по въздуха вашите мнения и позиции одухотворяват ефира.

В няколко рубрики гостите на предаването могат да изпишат своите графити във вечерния ефир . „Тест за напреднали” е за онези, които отправят предизвикателство към слушателя с внимателно подбран въпрос. Наградата за победителя е най-често книга или билет за кино, театър или концерт. „Всичко мое нося със себе си” е за промените, които настъпват след като поживееш в чужбина и опиташ и меда, и жилото, на емигрантския живот. „Пътуване без куфар” не е точно летящо килимче, нито пък Аладин и вълшебната лампа могат да се съзрат в студиото, но всеки, който е направил интересно пътешествие, може да разкаже за него, стига да пречупи разказа през личното си преживяване. В Графити припомняме, че все още не сме забравили да четем, дори четенета да става най-често пред екрана на компютъра. Компютърните маниаци също имат своя територия в рубриката „В чат ли си”. Те може да не са винаги „в чата”, но винаги са „в час” с най-новите тенденции в интернет въздуха.

В графити по въздуха никой не се срамува да покаже, че се интересува от дълбоките пластове на битието, че се опитва да мисли, колкото и неблагоприятно за здравето да е понякога това, че думата култура не буди у него отвращение и не е синоним на скука.

Ето и екипа, своеобразен радио триумвират - музикален редактор е Бояна Андреева, редактор Ани Костова, а пред микрофона – Светлана Дичева.

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени