Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

8,2 млн. лева са заделени до края на годината за фонд "Инвитро"

8 милиона и 200 хиляди лева са заделени до края на тази година за фонд "Ин витро". Премиерът Бойко Борисов обеща, че държавата ще помогне на всяко семейство, нуждаещо се от тези процедури. Стана ясно обаче, че от обещаните 20 милиона лева от правителството "Станишев" са отпуснали само половината.

По повод идеята част от фискалния резерв да се вложи в търговски банки, премиерът заяви че ако се стигне до такова решение няма да има толерирана банка. Ще се обяви конкурс и парите ще се вложат в поне 10 финансови интистуции.

Борисов заяви също, че е готов за вот на недоверие към правителството, както и за избори веднага след това. Така той отговори на бившия икономически министър Петър Димитров, че на новия кабинет вече може да се иска вот на недоверие по 2 точки - заради несправяне с икономическата криза и с борбата с престъпността.

Премиерът коментира и призива на президента Георги Първанов министрите да поохладят страстите с думите, че министрите му са много амбицирани да решават проблемите и затова предлагат много решения.

По публикацията работи: Нели Тодорова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени