Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДНК профил потвърждава, че убитият е Стоян Стоянов

Полученият в МВР ДНК профил потвърждава, че откритият преди дни труп е на бизнесмена Стоян Стоянов. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Собственикът на фирма „Гранити” беше отвлечен преди година и половина.

Министър Цветанов не разкри нови данни за последното отвличане на Румен Гунински, защото това може да попречи на оперативната работа и изясняването на обстоятелствата: Когато има нещо, което е важно и може да бъде съобщено, ще го направим, но нека да оставим колегите да работят, да свършат добре работата и да не пречим на оперативните работници да работят, както трябва.

Работата по предишни отвличания сочи доста съвпадения между боравенето с информация и това, което излиза в публичното пространство, заяви министър Цветанов, намеквайки за евентуално изтичане на информация, и посочи, че възможностите за това ще бъдат ограничени.

 По повод идеята за закон за отвличанията вътрешният министър коментира:  В момента това, което сме предприели, да видим какви са добрите практики в ЕС. В рамките на около седмица ще имаме един правен анализ и ще можем да говорим по същество. Според бизнеса обаче законът няма да реши проблема.

По публикацията работи: Наталия Ганчовска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна