Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Резултати от мачовете в Шампионската лига

Съставите на Реал (Мадрид) и Милан сътвориха един от най-зрелищените спектакли в Шампионска лига. В среща от Група „С” Милан победи испанския гранд с 3:2 насред Мадрид. В другия мач от групата Олимпик (Марсилия) се наложи с минималното 1:0 при гостуването си на швейцарския Цюрих в едноименния град.

Димитър Бербатов отново блестеше за Манчестър Юнайтед. Той водеше атаката на тима си на „Лужники” в Москва, където шампионът на Англия победи местния ЦСКА с минималното 1:0, а Бербатов асистира за попадението на Валенсия в 86-ата мин.

В Група „А” Ювентус записа първата си победа в тазгодишното издание на най-комерсиалния клубен турнир в Европа, а френският шампион – Бордо победи германския Байерн (Мюнхен) в 2:1 у дома.

Група „А”
ЮВЕНТУС – МАКАБИ ХАЙФА 1:0
Съставът на Ювентус записа първата си победа в тазгодишното издание на Шампионска лига. В трети мач от Група „А” торинци се наложиха с минималното 1:0 у дома над тима на Макаби (Хайфа). В герой за Юве се превърна защитникът Джорджо Киелини, които отбеляза единственото попадение в началото на второто полувреме. Домакините окупираха противниковата врата още от началото на мача. В 20-ата мин. Трезеге пропусна да открие резултата, след като не успя да се разпише от непосредствена близост. В 25-ата мин.Сисоко шутира от 20 метра, но кълбото мина на около метър встрани от вратата. В 43-ата мин. Гросо отправи опасен удар, но стражът на гостите запази вратата си суха. При резултат 0:0 завърши първото полувреме. В 47-ата мин. Диего центрира от дясно в наказателното поле, Киелини се извиси над защитата на Макаби и с глава от 2 – 3 метра вкара за 1:0. Това попадение се оказа единствено в мача и Ювентус записа първата си победа в тазгодишното издание в Шампионска лига. До края на срещата играчите на Чиро Ферара пропуснаха няколко чисти положения за гол, дело на Диего и Трезеге, но резултатът остана непроменен. След този мач Ювентус се изкачи на второ място с 5 т., а Макаби все още няма точков актив.

БОРДО – БАЙЕРН МЮНХЕН 2:1
Френският шампион Бордо записа изключително важна победа в група „А” на Шампионска лига. В трети мач от груповата фаза Бордо се наложи у дома над германския колос Байерн (Мюнхен) с 2:1. Мачът за домакините обаче започна твърде неприятно. Още в 6-ата мин. Михаел Сиани си отбеляза нелеп автогол след центриране от коенер. В 29-ата мин. той обаче се реваншира и възстанови равенството, след като засече с пета центриране от корнер за 1:1. Минута след това младият нападател на Байерн Томас Мюлер бе изгонен от игра за втори жълт и съответно червен картон. В 40-ата мин. футболистите на Лоран Блан достигнаха до пълен обрат. Шамах центрира от дясно във вратарското поле, където Марк Планус бе най-съобразителен и се разписа за 2:0. До края на мача французите продължиха да доминират, но вратарят на Байерн Бут спаси всички удари към вратата си. Той спаси две дузпи. Първо на Гюркуфф в 66-ата мин, а след това на Жусе в 88-ата мин. След този мач Бордо зае първото място със 7 точки, а Байерн е на 3-та позиция с 4 т.

Група „В”
ЦСКА (МОСКВА) – МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:1
Манчестър Юнайтед победи с 1:0 ЦСКА (Москва) в среща от група „В” на Шампионска лига и записа трета поредна победа в турнира. Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов бе сред титулярите и игра цял мач, отличавайки се с редица добри отигравания. Родният нападател асистира с глава за единственото попадение в срещата на Антонио Валенсия, който реализира в 86-ата минута. В 53-ата минута на срещата Бербатов показа своите качества и преодоля двама противникови футболисти, след което падна в наказателното поле, но получи жълт картон за симулация. Българският национал игра сам в атаката на тима до 70-ата минута, когато бе подкрепен в предни позиции от Майкъл Оуен, който замени Поул Скоулс. След двубоя английският шампион е убедителен лидер на първа позиция в група „B” с пълен актив от 9 точки след три изиграни срещи, а ЦСКА е на трето място с 3 точки.

ВОЛФСБУРГ – БЕШИКТАШ 0:0
Съставите на Волфсбург и Бешикташ не успяха да излъчат победител в мача от Група „В” на Шампионска лига. Срещата на „Фолксваген Арина” завърши без отбелязан гол, а домакините могат да съжаляват, защото изпуснаха победата. Първата по-добра ситуация пропусна Един Дзеко в 21-ата мин., който стреля опасно, но ударът му мина в страни от вратата. В 41-ата мин. отново Дзеко стреля опасно, но стражът на гостите Речбер отново бе на мястото си.
В началото на второто полувреме Кристиян Гентнер пропусна да се разпише на два пъти, а минути след това отново Дзеко нямаше късмет пред противниковата врата. За тима от Истанбул най-деен бе турският национал Нихат Кахведжъ, но той не успя да донесе първата победа на Бешикташ. След този мач Волфсбург е на 2-ро място с 4 точки, а Бешикташ е само с една.

Група „C”
РЕАЛ (МАДРИД) – МИЛАН 2:3
Милан победи Реал Мадрид с 3:2 след невероятен спектакъл на „Сантяго Бернабеу” и нанесе първо домакински поражение на димакините за сезона. Освен със страхотната игра, показана от двата тима, двубоят ще се запомни и със спорното съдийство на белгийския съдия Франк де Блеекере. Реал започна по-активно двубоя и Естебан Гранеро имаше на два пъти възможност да открие резултата, но Дида спаси ударите на младия нападател. В 14-ата минута главният съдия не отсъди 100% дузпа за Реал, след като Дзамброта повали в наказателното поле Карим Бензема. Все пак логичното се случи и "белите" поведоха след комична грешка на бразилския вратар на Милан. Гранеро отправи удар, топката се отби в коляното на Дида и попадна в Раул, който без проблем реализира своя 67-ми гол в европейските турнири. В края на полувремето Марсело имаше шанс да удвои, но до ново попадение не се стигна. През второто полувреме Милан се преобрази и само за три минути обърна резултата. В 62-ата минута Пирло изравни след страхотен шут извън наказателното поле, а Пато отбеляза втори гол, след уникална грешка на Икер Касияс.Играчите на Мануел Пелегрини отново се върна в мача с гол на Ройстон Дренте в 76-ата минута, който вкара с плътен удар в долния десен ъгъл след подаване на Раул от корнер. Четири минути преди края съдията отмени гол на Милан за несъществуващ фал срещу Касияс. Последваха разправии между футболистите, а арбитърът спести червен картон на Роналдиньо за удар без топка. Все пак в 88-ата минута Пато донесе победата на италианците, вкарвайки след страхотен пас на Кларънс Зеедорф. След този успех Милан се върна в борбата за първото място, а отборът на Реал показа, че въпреки мултимилионната селекция, все още не е напълно готов за големите мачове в Шампионската лига.

ЦЮРИХ - ОЛИМПИК (МАРСИЛИЯ) 0:1
Олимпик (Марсилия) записа първа победа в група “C” на Шампионската лига след победа с 1:0 над Цюрих като гост. Единственият гол отбеляза дошлият през лятото от Реал (Мадрид) аржентински бранител Габриел Хайнце.Двубоят започна слабо и за двата тима, а първият удар дойде чак в 21-ата минута. В края на полувремето французите можеха да открият резултата, след като Мамаду Нианг преодоля двама бранители и стреля към вратата, но шутът му бе спасен блестящо от Леони. Така нулевото равенство се запази на почивката. Най-чистото положение за Цюрих дойде в 47-ата минута. Вонлантен получи топката на границата на наказателното поле, преодоля бранител и стреля с десния крак, но Манданда спаси с летящ плонж и показа, защо е титулярен вратар на Франция. В 67-ата минута Олимпик успя да поведе в резултата, след страхотен гол на Габриел Хайнце от воле. Това бе второ попадение за аржентинския защитник в надпреварата. В ответната атака швейцарците имаха шанс бързо да изравнят резултата, но ударът с глава на Силван Егертер бе спасен от Манданда. До края на срещата футболистите от Марсилия контролираха двубоя и съумяха да запазят преднината си. В добавеното от съдията продължение десният бек на французите Лорен Бонар получи втори жълт картон. Така след шест поредни мача без победа в Шампионската лига Олимпик (Марсилия) най-после записа успех, с което запази шансовете си за класиране на осминафиналите. В следващият кръг французите приемат Цюрих на „Стад Велодром”. Двубоят е на 3-ти ноември.В класирането двата тима заемат съответно трета и четвърта позиция с по 3 точки, но французите имат по-добри показатели.

Група „D”
ЧЕЛСИ – АТЛЕТИКО (МАРДИД) 4:0
Съставът на Челси записа една от най-лесните си победи в тазгодишното издание на Шампионска лига. В мач от Група “D” Челси се наложи с категоричното 4:0 на „Станфорд Бридж” над испанския Атлетико (Мадрид). Резултатът откри Саломон Калу, който се разписа за 1:0 в 41-ата минута след чудесно взаимодействие е Ашли Коул. Отново Калу покачи на 2:0 в 52-ата мин., Франк Лампард направи преднината на лондончани класическа в 69-ата мин. след като се разписа от около 25 метра, а това бе и първият му гол от 10 мача насам в най-комерсиалния клубен турнир в Европа. В добавеното време играчите на Карло Анчелоти достигнаха до четвърти гол. Той обаче бе записан на сметката на футболиста на Атлетико Переа, който се опита да изчисти кълбото след центриране на Лампард, но топката се оплете в мрежата на Асенио. След този мач Челси е на първо място с пълен актив от 9 точки, а Атлетико е на последното - четвърто с 1 т.

ПОРТО – АПОЕЛ (НИКОЗИЯ) 2:1
Порто спечели много трудна победа срещу дебютанта в Шампионската лига Апоел (Никозия). Португалският шампион срещна много трудности с кипърския тим, но съумя да направи обрат и да вземе двубоя. Футболистите на Порто започнаха много силно мача, но пропуски направиха Кристиян Родригес, Фалкао и Хълк. Противно на логиката Апоел поведе в 21-ата след автогол на Алваро Перейра. Това обаче не притесни португалците и в 35-ата минута те изравниха. Фалкао пусна страхотен извеждащ пас към Хълк и той без проблем вкара за 1:1. Положенията пред вратата на кипърците следваха едно след друго, но до почивката не падна нов гол. Две минути след началото на втората част дойде и най-спорното положение в мача, когато главният съдия отсъди дузпа за игра с ръка на Мариос Елия. Хълк застана зад топката и без проблем реализира втория си гол в срещата, който се оказа и победен. След попадението португалците отново бяха по-активният отбор, но въпреки многото създадени положения не успяха да вкарат за трети път. В 70-ата минута Мариано Гонсалес получи директен червен картон за удар без топка, но футболистите на Апоел не можаха да се възползват от численото си предимство и не създадоха нито едно чисто положение пред вратата на Хелтон.След тази победа Порто събра шест точки и се доближи на крачка от класиране за осминафиналите. На 3-ти ноември португалският шампион ще гостува в Никозия.



По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени