Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разпоредителите с бюджетни средства ще се разплащат с държавата само по електронен път

От Нова година всички първостепенни и второстепенни разпоредители с бюджетни средства ще се разплащат с държавата само по електронен път, тъй като БНБ ще закрие клиентските си гишета, обяви снощи в Разград министърът на финансите Симеон Дянков. Той обясни, че електронното разплащане за тези звена е нормативно уредено още през 2007-ма година, но до момента то се ползва едва от 88 от близо 300 държавно финансирани ведомства.

Счетоводителите на останалите всеки месец ходят на място в БНБ за заплатите на служителите си, въпреки че централната банка работи по електронен път, и си уреждат по този начин нерегламентитран почивен ден за пазаруване в столицата, коментира финансовият министър. Той посочи, че сред ведомствата, които още не ползват системата за електронно разплащане с държавата, са дори Агенциите за финасов надзор и за икономически анализи и прогнози.

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков гостува в Разград за среща с представители на бизнеса от региона. Днес той ще се срещне с данъчната администрация и с предприемачи от област Търговище.

По публикацията работи: Марина Бенова - кор. на БНР в Разград

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна