Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Вестниците днес избират различни заглавия за челните си страници. От Труд ще научите, че глобата за загубен паспорт е 200 лв и че със същата сума ще бъдат глобявани и хванатите, че ползват нередовни български документи.

24 часа цитира на първата си страница предложението на главния архитект на столицата Националният стадион "Васил Левски" да се освободи от мачове и футболът да се изнесе в покрайнините, за да се отпуши трафикът в центъра на София.

Акцентът от първата страница на вестник Сега е, че Кабинетът "Станишев" е нанизал обръч от фирми около железниците. Проверка на вестника показва, че бившето ръководство на държавната фирма на практика е разпределило за следващите 3-4 години на кого да се възлагат обществените поръчки за милиони левове.

Вестник Стандарт извежда на първата си страница два случая, станали практика вече заради кризата. Става дума за уволнени работници, които си търсят парите от работодателя, размахвайки пистолет или подпалвайки имущество заради неизплатени заплати.

"Кризата удари животозастраховането" - това заглавие избира за челната си страница Пари и изчислява, че понижението от премийните приходи от застраховка "Живот" е близо 50%, а хората отделят повече средства за автомобили и имущество, отколкото за полиците.

Новинар показва на първата си страница проверка на ГРАО, според която по време на изборите изселници са гласували и в Турция и в България, а 33-ма непълнолени са пуснали бюлетина незаконно.

Екип на Дневник информира от първата страница, че Балканите са затънали в дрога и организирана престъпност. Изданието цитира две независими изследвания, които показват, че фалшивите евро, произведени в България, са най-добри, а полицейските органи в балканските страни едва успяват да задържат около два процента от десетките тонове хероин, преминаващи през границите.

От водещото заглавие на Дума ще разберете, че, напук на липсите в строителното министерство, са раздали бонуси за 350 хил лв и чиновниците са получили втора десета, а не тринайста заплата. Обяснението на министър Плевнелиев е, че парите са от направени икономии.

В Монитор четем, че изграждането на отсечката от магистрала "Тракия" до Нова Загора, ще започне по-рано от предвиденото, т.е. през март. Заглавието е Европейската Комисия пусна строежа на "Тракия". Изданието уточнява също така, че Брюксел удължава сроковете за проектите по ФАР и ИСПА, като цитира премира Борисов.

По публикацията работиха: Виктор Ангелоев, БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени