Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Капело, Рехагел и Хидинк ще четат лекции на Мъри Стоилов

Капело и Хидинк ще учат Станимир Стоилов
Снимка: Архив

Селекционерът на националния ни отбор по футбол Станимир Стоилов беше поканен на треньорски семинар в столицата на Беларус Минск, който ще се проведе в края на седмицата. Семинарът, в който ще участват селекционери от цяла Европа, е под мотото "Да усъвършенстваме играта, учейки се от най-добрите".

Лектори са италанецът Фабио Капело, Ото Рехагел и Гус Хидинк. Капело е победител в Шампионската лига с "Милан" през 1994 г., бивш треньор на испанския "Реал" Мадрид и на италианските "Рома" и "Ювентус". Ото Рехагел пък стана европейски шампион с националния отбор на Гърция, а освен това дълги години бе наставник на германския "Казерслаутерн". Холандецът Гус Хидинк в момента е селекционер на Русия, а най-големите си успехи записа като наставник на Южна Корея и Холнадия и начело на "ПСВ Айндховен" и "Челси".

В организационния комитет са още президентът на AEFCA (Алианс на европейските футболни треньори) - словакът Йозеф Венглош, президентът на Белоруската футболна федерация Леонид Дмитраниста, селекционерът на Беларус Бернд Станге и генералният секретар на AEFCA Карлхайнц Равиол.

По публикацията работи: Светослав Костов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна