Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стилиян Петров и Димитър Бербатов с победи в Англия

Отборът на "Манчестър" Юнайтед, където играе капитанът на националния ни отбор по футбол Димитър Бербатов се класира за 1/4 финалите в турнира за "Карлинг къп" - Купата на Лигата в Англия след победа като гост над "Барнзли" с 2:0. Попаденията за Юнайтед, който в този мач игра с резервния си състав, вкараха Дани Уелбек в 6-та и Майкъл Оуен в 59-та минута, а Гари Невил получи червен картон в 62-та за брутално нарушение срещу противник. Бербатов не попадна в групата за мача, като сър Алекс Фъргюсън най-вероятно е предпочел да го запази за двубоите от Висшата английска лига.

Отборът на друг наш национал Стилиян Петров - "Астън Вила" също продължава напред в турнира след успех с 3:1 над "Съндърланд" след изпълнение на дузпи. В редовното време и продълженията двата отбора не успяха да си отбележат гол, а при дузпите играчите на "Вила" бяха доста по точни - Джон Карю, Джим Колинс и Ашли Йънг не сбъркаха, а за "Съндърланд" вкара единствено Стийд Малбранк. В герой за тима от Бирмингам се превърна вратарят Брадли Гузман, който спаси цели 3 дузпи, една от тях на Кени Джоунс 6 минути преди края на редовното време.

Закъсалият тим на "Портсмут" даде индикация, че излиза от кризата, след като надигра категорично "Стоук Сити" с 4:0 като домакин с попадения на Фредерик Пикион (2), Дани Уебър и Нвакво Кану.

"Блекбърн" се разправи с "Питърбро" и го победи с 5:2 като домакин. Домакините 2 пъти повеждаха в резултата, но гостите изравняваха, въпреки че играха от 40-та минута с човек по-малко. Педерсен вкара за "Блекбърн" още във 2-та минута, но Уелпдей изравни 15 по-късно. Рийд вкара от дузпа за 2:1 в 45-та, но само 5 по-късно играчите на "Питърбро" отново възстановиха равенството чрез Бойд. Последваха силни минути за домакините, в които точни бяха Мичел Салгадо, Бени Макарти и Калинич от дузпа.

"Тотнъм" също се класира за следващия кръг на "Карлинг къп" след лесна домакинска победа над "Евертън" с 2:0. По един гол в двете полувремена вкараха Хъдълстоун и Роби Кийн.

Резултати от 1/8 финалите на "Карлинг къп:

"Барнзли" - "Манчестър" Юнайтед - 0:2

"Портсмут" - "Стоук Сити" - 4:0

"Съндърланд" - "Астън Вила" - 1:3 след дузпи, 0:0 в редовното време

"Блекбърн" - "Питърбро" - 5:2

"Тотнъм" - "Евертън" - 2:0

По публикацията работи: Светослав Костов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени