Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сестрите Уилямс с победа и загуба на турнира в Доха

Серина Уилямс спаси семейната чест, след като победи рускинята Светлана Кузнецова със 7:6(6) и 7:5 във втория мач от "тъмно червената" група на първенството на 8-те най-добри тенисистки в света в Доха, Катар с награден
фонд $ 4 милиона и 500 хиляди и се реваншира за загубата на сестра си Винъс от друга рускиня - Елена Дементиева. Серина Уилямс имаше доста проблеми в мача, а в началото на втория сет поиска медицинско прекъсване заради проблем с глезена. След този успех Серина Уилямс поведе в класирането, а днес във втория си мач от групата излиза срещу сестра си Винъс.

В другата среща олимпийската шампионка Елена Дементиева от Русия направи обрат срещу миналогодишната победителка Винъс Уилямс от САЩ и спечели с 3:6, 7:6(6), 6:2. Срещата бе изключително драматична и продължи 2:41 часа. Американката, която триумфира миналата година в Доха, започна много добре мача, поведе с пробив с 3:0 и взе първия сет с 6:3. Във втората част играта бе равностойна, но след по-добра игра Дементиева спечели тайбрека с 8:6.
В третия решаващ сет рускинята даде само два гейма на съперничката си и стигна до успеха, въпреки че направи 15 двойни грешки.

В мач от "бялата група" Виктория Азаренка от Беларус стартира с победа, след като надигра Йелена Янкович от Сърбия с 6:2 и 6:3. Азаренка стартира с пробив, направи общо пет пробива в мача и спечели за 1:22 часа игра.

В първенството на УТА участват осемте най-добри тенисистки в света, разделени в две групи по четири. Първите две от всяка група се класират за полуфиналите.

Първенство на WTA в Доха с награден фонд 4,55 милиона долара:

Бяла група:
Виктория Азаренка (Беларус) - Йелена Янкович (Сърбия) - 6:2, 6:3

Временно класиране:
1. Виктория Азаренка - 1 точка
2. Каролин Вознячки - 0
Динара Сафина - 0
4. Йелена Янкович - 0

Тъмно червена група:
Елена Дементиева (Русия) - Винъс Уилямс (САЩ) - 3:6, 7:6(6), 6:2
Серина Уилямс (САЩ) - Светлана Кузнецова (Русия) - 7:6(6), 7:5

Временно класиране:
1. Серина Уилямс - 1 точка
2. Елена Дементиева - 1
3. Винъс Уилямс - 0
4. Светлана Кузнецова - 0

По публикацията работи: Светослав Костов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени