Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стабилизиране на цените на акциите и активизиране на купувачите

След първоначалните разпродажби по някои от позициите последва стабилизиране на цените на акциите и дори активизиране на купувачите. В крайна сметка все още се наблюдава спад в котировките на редица компании.

Водещете индекси отчитат понижения в своите нива, като SOFIX до момента губи 0,55%. При BG40 и BGTR30 спадевете са по-значителни съответно от 1,19% и 0,69%, като само индикаторът на АДСИЦ се повишава с минималните 0,12%. Борсовият оборот остава нисък в размер на 272 хиляди лева.

Най-печелившите книжа, търгувани на официален пазар, са тези на Първа инвестиционна банка АД с ръст в цената им от 2,19%. По позицията се изтъргуваха близо 9 хиляди лота, като цената на акциите към момента е 2,8 лева за брой.

Още няколко компании повишават цените в лицето на Монбат АД, Централна кооперативна банка АД, Софарма АД и Проучване и добив на нефт и газ АД, като повишенията са минимални до 0,5%.

Значителни разпродажби наблюдаваме при инфраструктурните компании. Книжата на Мостстрой АД загубиха 5,56%, а Холдинг пътища АД и Трейс груп холдинг АД са надолу с 1,97% и 2,66%.
По публикацията работи: Момчил Бъчваров - "Бул Тренд Брокеридж"
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени