Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВСС образува дисциплинарни производства срещу всички магистрати, контактували с Красимир Георгиев

Висшият съдебен съвет образува дисциплинарни производства срещу всички огласени досега магистрати, контактували с така наречения Красьо от Плевен. Вчера от етичната комисия към съвета обявиха общо 13 имена на магистрати, които са имали поредица от двустранни контакти или лични срещи с 27-годишния Красимир Георгиев.

С подадената днес оставка на заместник-председателя на апелативния съд във Велико Търново Милчо Ванев, оставките по скандала "Красьо" вече стават шест. В мотивите си до Висшия съдебен съвет Ванев е записал,  че възприема за свой морален дълг - при нарушеното обществено доверие в съдебната система, да се оттегли от административния си пост.

Пред Хоризонт, председателят на Съюза на съдиите Стоил Сотиров заяви, че въпросният Красьо не е лобист с влияние. Поръчителите са други, те са и във, и извън съдебната система, каза Сотиров. Според него, много от обажданията на Красьо може би имат провокативен характер и целят да злепоставят съответния магистрат, затова всички в системата трябва да са много внимателни.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна