Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емел Етем: Няма да сваляме правителството на ГЕРБ, то само ще падне

Няма да сваляме правителството на ГЕРБ, то само ще падне, каза в Разград заместник-председателят на ДПС Емел Етем, която бе гост на отчетно-изборната конференция на областната партийна организация. Според Етем политиката на управляващите в различни сфери се разминава с очакванията на гражданите и това ще доведе до реакция от страна на обществото.

Емел Етем посочи, че по отношение на Проектобюджет 2010 има редица отстъпления в социалната сфера. Бизнесът е притеснен заради липсата на конкретни антикризисни мерки, няма конструктивен диалог и със синдикатите, тревога буди и законодателната програма на управляващите.

"Всичките закони, които до този момент бързаха и изюркаха парламента в буквалния смисъл да приеме, по-скоро имаха някакъв лобистки и частен характер, а тези, които касаят обществото, се опитват чрез натиска на гласовете на мнозинството да притъпят дебата и да няма чуваемост.

Това за нас са много сериозни отстъпления от демократичните постижения, които ги имахме с огромен труд постигнати за тези 20 години. Аз мисля, че ако с такива темпове продължава така деструктивно и много с егоистичния подход, това в най-скоро време ще има рефлекс от страна на обществото", коментира Етем.

Депутатът от ДПС Нигяр Джафер допълни, че особено притеснително в новия проектобюджет е намалението на социалните плащания в сферите, които са най-чувствителните и се очаква да реагират адекватно на увеличаващата се безработица и задълбочаването на кризата:

"Парите за здравеопазване са намалени в абсолютна стойност за първи път от 10 години насам, което значи, че действително в болничната помощ ще имаме огромен проблем...

Има в Закона за здравното осигуряване промени – глоби от 500 до 15 000лв. за едно нарушение. Страхотен корупционен заряд има тука", заяви Джафер.

 

По публикацията работи: Марина Бенова - кор. на БНР в Разград
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени