Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подаден е сигнал за купуване на гласове в центъра на Ракитово

Сигнал за купуване на гласове в магазин в центъра на Ракитово е постъпил в общинската избирателна комисия. Направената проверка не е установила нарушение на изборния процес, съобщи председателят на избирателната комисия Ангел Казанджиев. До момента в Ракитово правото си на глас са упражнили 2 хиляди от общо 12 хиляди избиратели.

Прокуратурата в Пловдив проверява хората от списъка, открит в двамата мъже, които бяха задържани в квартал "Столипиново" за купуване на гласове на балотажа за кмет на район "Източен". Иначе в многоетническия квартал изборите протичат спокойно. В общинската комисия няма постъпили сигнали за нарушения, въпреки твърденията на гласоподаватели, че купуване на гласове има още от вчера вечерта.

Общинската избирателна комисия в Дулово ще се произнесе в тридневен срок по жалбата, подадена от един от кандидатите за кмет. 35 процента от избирателите в силистренската община са гласували до момента

Нормално протича и вторият тур на изборите за кметове в две селища на Великотърновска област. 13 процента е избирателната активност в град Бяла черква, а в стражишкото село Горски Сеновец са гласували 24 процента от избирателите. 43 на сто е избирателната активност в брезнишкото село Кошарево.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!