Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогноза на времето

През следващото денонощие времето ще е студено с минимални температури от минус 2° до 3°, по Черноморието  2°- 5°,  максимални в повечето райони между 5 и 10°. В София минималнате температура ще бъде около минус 1°, максималната -около 6°. Облачността ще се разкъса и намалее. Предимно облачно ще се задържи в централните райони на Дунавската равнина и крайните югоизточни райони. В Източна България ще продължи да духа умерен, по крайбрежието и силен северен вятър.

В понеделник над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността се очакват по Черноморието, където е възможно да превали слаб дъжд. В сутрешните часове в котловините и покрай реките ще има условия за мъгли. Минималните температури ще бъдат ниски — от минус 4 до 1°, в отделни котловини до около минус 6°. Дневните температури ще достигнат стойности от 5 до 10°.

Във вторник от запад облачността ще се увеличи и ще завали дъжд, в планините над 1300 м — сняг. Ще се усили вятърът от югоизток. Ще започне повишение на температурите.

По публикацията работи: НИМХ - БАН
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!