Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УЕФА награди със 100 000 евро Българския футболен съюз

Снимка: Архив

УЕФА награди със 100 хиляди евро Българският футболен съюз. Европейската централа е дала висока оценка на родната федерация за използването на добри управленски практики.

Специалното поощрение Българският футболен съюз заслужи заради въвеждането на Арбитражен съд по препоръка на УЕФА. Според изследването по-малко от половината европейски федерации са въвели до този момент новата структура. БФС ще бъдеи една от първите федерации на Стария континент, която ще въведе промените в лицензирането на клубовете, както гласят изискванията на ФИФА.

Изпълнителният директор на футболната ни централа Борислав Попов получи специална покана от федерацията на Украйна да пътува до Киев за подкрепа при въвеждането на Арбитражния съд в местната футболна организация.

Българският футболен съюз ще предостави документацията и целия си опит при създаването на новата структура в услуга на Украинския футболен съюз.

В същото време от БФС отрекоха съобщенията, че УЕФА е отпуснала 900 хиляди евро на централата по програмата за борба сфутболното хулиганство, расизма и ксенофобията, както и че тезипари са пренасочени към други организации.

По въпросната програма в касата на Българския футболен съюз са постъпили 50 хиляди швейцарски франка през септември 2007 година. Голяма част от тези пари са изразходвани за организирането на два международни семинара за борбата с расизмаи футболното хулиганство, както и за кампании и рекламни материали срещу расизма и ксенофобията във футбола.

От 20 до 23 ноември, когато ще се изиграе 13-ия кръг в "А" група, всички мачове ще преминат под мотото "Не на расизма във футбола".

 

По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна