Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Яне Янев: Един милион лева от бюджета на президентството да бъде даден на Комисията "Кушлев"

Един милион лева от бюджета на президентството да бъде даден на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, чийто шеф е Стоян Кушлев. Тази идея лансира след среща с финансовия министър Симеон Дянков лидерът на РЗС Яне Янев.
Яне Янев: Бях изпаднал в недоумение как може драстично да се увеличат правомощията на Комисията „Кушлев”, а да й се намалява бюджетът. И той е намален с повече от два милиона. Затова аз предложих на министъра на финансите, и той се съгласи, да вземем един милион от бюджета на президентството и да го дадем на Комисията „Кушлев”. Така ще удовлетворим и президента в желанието му за борба с корупцията, с мафиотите, с организираната престъпност и считам, че г-н президентът би приел с удоволствие едно такова предложение.

Партия "Ред, законност и справедливост" ще поиска Комисията за борба с корупцията да се запознае с трите договора за консултиране на митниците с британската фирма "Краун Ейджънтс". След среща Дянков, лидерът на РЗС Яне Янев, който е и председател на комисията, каза, че партията му ще инициира документите да бъдат разсекретени.

Яне Янев: Агентите на короната общо са подписали договори на стойност над 70 милиона лева. Ние питаме за какво са били дадени тези пари, в чии политически джобове са отишли комисионните и какво толкова са консултирали в митниците, след като контрабандните канали по тяхно време се разрастваха, а не намаляваха.

По публикацията работи: Добромир Видев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени