Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътната обстановка в страната

Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи. Дъжд превалява в областите Добрич и Варна. Частични заледявания и мокри пътни настилки има по високите места на Родопите, като същите са опесъчават. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).

В следствие на проливните дъждове, от началото на седмицата е затруднено движението по пътя Кюстендил - Гюешево в района на село Гърляно, а поради пропадане на мост над река Бистрица е затворен пътят Ябълково - Копиловци.

Все още са затворени проходите Твърдица - Елена и Етрополе - Златица. Забранено е преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан, а до 30 март 2010 година е забранено преминаването през прохода Шипка на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета и обща маса над 10 тона.

Продължават ремонтните дейности по пътя Рудозем - Смолян, Монтана - Лом, Варна - Добрич и АМ „Марица” между 73-ти и 89-ти километър.

Забранено е движението на пътни превозни средства по пътя Дунавци - Арчар за времето от 08.00 до 20.00 ч., а от 20.00 до 08.00 ч. сутринта ще бъде разрешено преминаването само на моторни превозни средства с обща маса до три тона.

Петима души са загинали при станалите 20 катастрофи в страната през последното денонощие. 28 души са ранени, като двама от тях са с опасност за живота. Близо 800 са загиналите при катастрофи от началото на годината в България.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени