Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва тазгодишното издание на Българския икономически форум

"Икономически визии за европейско развитие на България до 2013 година" е мотото на тазгодишното издание на Българския икономически форум. Традиционно най - голямото икономическо събитие за годината този път ще протече без международно участие, заради намерението на организаторите да насочат вниманието върху българската икономика. Форумът ще бъде открит от министър - председателя Бойко Борисов.

Работните сесии са организирани в три тематични направления - финанси, с акцент европейските фондове, инфраструктура, с акцент енергетика, транспорт и телекомуникации и околна среда в частта за третиране и управление на отпадъците и рециклиращата индустрия. Това посочи, председателят на форума Георги Табаков:

Решихме още първата година на мандата на новото правителство да насочим изцяло вниманието към развитието на българскста икономика. Ясно е, че кризата е тук, ясно е, че тя засяга много предприятия, засяга почти всички сектори и засяга и човешки съдби. Но гледайки в перспектива България трябеа да покаже още отсега своите конкуренти предимнства, да пимисли как да привлече нови инвеститори, защото кризата започва да отминава и е съвесем логично оново да се зародят инвестиионни интерси, насочени към Източна Европа.


 

По публикацията работи: Наталия Ганчовска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени