Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогноза за времето

През нощта ще преобладава облачно време. От запад на изток ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в Дунавската равнина и в източните райони през деня до умерен.

В сутрешните часове слаб дъжд ще превали на отделни места в Източна България. От запад облачността бързо ще намалее до слънчево време. По-късно през деня вятърът ще отслабне. Привечер и през нощта срещу понеделник от югозапад облачността отново ще се увеличи.

Минимални температури - между 3 и 8°. В София - около 3°. Максимални - между 12 и 17°. В София - около 14°.

На Британските острови, Пиренейския полуостров и Западна Европа ще има валежи от дъжд, в много райони значителни. Слаби превалявания ще има в района на Алпите. В останалата част от Италия времето ще е без валежи. Предимно облачно, но без валежи ще бъде времето и в Централна Европа. Слаб дъжд ще превалява на места в Прибалтика и южната част от Финландия и Европейска Русия. В северните райони ще вали сняг.

Над Балканите облачността ще намалее и над по-голямата част от полуострова ще бъде предимно слънчево, с високи за сезона температури. 

ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО НА 30.11.2009 и 01.12.2009                
 
В понеделник вятърът ще се обърне от юг, в Източна България ще бъде умерен и температурите ще се повишат. Облачността ще бъде разкъсана. Главно в западната част на Дунавската равнина и Тракийската низина ще бъде мъгливо и почти тихо и там температурите ще останат по-ниски.

Във вторник вятърът от юг-югозапад ще се усили, облачността ще е значителна и на отделни места ще превали слаб дъжд. Преобладаващите минимални температури ще са между 7 и 12°, а максималните - между 15 и 20. В местата, защитени от южен вятър, ще останат условията за мъгли и по-ниски температури, а в Източна България и на места северно от планините е възможно да има температури и над 20°.

По публикацията работиха: Анастасия Стойчева, Марияна Попова - НИМХ-БАН
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени