Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството работи за изграждане на още един хиляда мегаватов блок в АЕЦ "Козлодуй"

Правителството работи активно за осъществяване на решението за изграждане на още един хиляда мегаватов блок в АЕЦ "Козлодуй", заяви премиерът Бойко Борисов в предаването "Неделя 150" на "Хоризонт".

"Работим активно по тази тема, защото тя е в полза на държавата и трябва да имаме алтернатива. А и тя не пречи на АЕЦ "Белене", не е и точно така, както казват, че инфраструктурата, видите ли, е готова и няма да се налага да се прави допълнителна. Точно обратното е, тя е вече над 40 години, ще се прави и тя. Това са такива дълги проекти, за много десетилетия и много е важно да се започнат", заяви Борисов. 

Премиерът е сигурен, че окончателното решение за кредитни облекчения за младите семейства ще бъде в тяхна полза. Колкото до пенсионерите, те и сега получават полагащите им се добавки, каза Борисов. Той подчерта, че партия ГЕРБ и правителството искат политическа толерантност.

"ГЕРБ направихме изключителна жертва в полза на държавата и спазихме и предизборните си обещания, и в същото време направихме правителство. Съгласете се, че ние можеше да обясняваме на дълго и на широко, че след като нямаме мнозинство, че след като сме казали, че няма да правим коалиция със сините, с "Атака" преди изборите, можеше да се измъкнем и в условията на криза да не направим правителство. Нали си спомняте преди изборите - и президентът Първанов, нека да не забравяме, на всяка цена трябва да има правителство и трите партии от тройната коалиция казваха, че без правителство е пагубно за България. Е, и когато го направихме сега и се знае, че сме правителство на малцинството, да не се съобразявам с никого? Няма как да не се съобразявам. В противен случай няма да ми гласуват бюджета", заяви премиерът Бойко Борисов.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна