Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Движението на влаковете по линията Москва - Санкт Петербург е възстановено

Движението на влаковете по линията Москва - Санкт Петербург от тази сутрин е напълно възстановено. На мястото, където беше взривен пътническият "Невски експрес", криминалисти извършват повторен оглед, търсейки нови улики. При атентата загинаха 26 души. Екипи работят с потърпевшите и със свидетелите на терористичното нападение. Разпитват се жителите на околните селища, които през последните дни са видели непознати за тях лица в района. Криминалисти подготвят техни фотороботи.

"Засега е рано да говорим за заподозрени. Извършва се активна следствено оперативна работа за установяване и издирване на лицата, които могат да имат отношение към престъплението", заяви говорителят на следствения комитет към генералната прокуратурата Владимир Маркин.

В болниците остават на лечение 81 души, като състоянието на някои от тях продължава да е тежко. В град Твер близки на загиналите днес ще разпознават телата им. Междувременно движението на влаковете по линията Москва - Санкт Петербург от тази сутрин е напълно възстановено. Само за 12 часа ремонтните бригади успяха да подновят изцяло 1.5 железопътни линии и половин километър от контактната мрежа.

По публикацията работи: Васко Михайлов - кор. на БНР в Москва

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна