Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Миньор" би трудно с 5:4 след дузпи "Септември" за купата

Отборът на "Миньор" Перник се класира за 1/8 финалите на турнира за купата на страната по футбол след трудна победа над "Септември" в Симитли с 5:4 след дузпи. Двата отбора не успяха да си вкарат гол в редовното време и продълженията, а при 11-метровите удари перничани вкараха една дузпа повече от своите съперници.

Първи имаха шанс за гол домакините - в 5-та минута Лулейски след рейд по десния фланг центрира топката в полето на гостите, Давидов я отклони с плонж, но стражът на "Миньор" Иванов бе на мястото си. В 13-та минута Шумантов от "Септември" от 12-13 метра стреля силно, топката се отклони от крака на Златков, а след това срещна и напречната греда на Иванов. На два пъти и гостите се озоваха в непосредствена близост пред вратата на домакините. В 42-та минута Трифонов се възползва от грешка в защитата на домакините и от около 10 метра
уцели напречната греда зад Църваришки. Преди това Хазуров изскочи очи в очи с вратаря на домакините, но не успя да го преодолее.

През второто полувреме в 65-та и 70-та минута Янкович от "Миньор" стреля към вратата на домакините, но Църваришки бе на висота. В самия край на редовното време отново той не успя да порази вратата на домакините.

И в продълженията двата отбора не успяха да отбележат и се стигна до голизпълнение на дузпи. При тях точни за домакините бяха Лясков, Лулейски, Шумантов и Демиров, а Петрунов пропусна. За "Миньор" реализираха Витанов, Янкович, Крумов, Златков и Ашимов.

 

Среща от 1/16-финалите на турнира по футбол за купата на България:
"Септември" Симитли - "Миньор" Перник - 4:5 след изпълнение на дузпи - 0:0 в редовното време и след продълженията

Състави:
"Септември" Симитли:
Църваришки, Николов, Томов, Тренчев, Башлиев,
Шумантов, Панев (52' - Лясков), Лазаров (96' - Балтов), Лулейски,
Демиров, Давидов (70' - Петрунов)
"Миньор" Перник: Иванов, Божиков, Василев (75' - Богданов), Златков, Трифонов(56' - Янкович), Петров, Хазуров, Господинов (46' - Цветков), Витанов, Ашимов, Крумов

 

/С.К./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна