Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогноза за времето

Ще бъде облачно и на много места ще превалява слаб дъжд. Ще духа слаб, а в най-източните райони умерен източен вятър, привечер от североизток с тенденция на усилване. С малка дневна амплитуда на температурите, минималните сутринта между и , в София около , а максималните едва с 3°до 5° по-високи, между и 10°, в София .
 
На Британските острови ще е сравнително студено; в Ирландия и Шотландия - облачно, ветровито и дъждовно, над югоизточната част от Англия с променлива облачност. Дъжд ще превалява в западните райони на континента. Над останалата част от Западна и над Средна Европа облачността ще е разкъсана, значителна над Австрия и Чехия, където на места ще превали дъжд. Облачно, без съществени валежи ще е над Скандинавския полуостров и Прибалтика.Над югоизточната част от европейската територия на Русия облачността ще е разкъсана до слънчево време, но ще остане доста студено. Над останалата част от територията и над Украйна ще е облачно и ще превалява сняг. Предимно слънчево ще е над Пиренеите. Ще намалеят валежите в Италия, а над северната част облачността ще намалее.

Над Балканския полуостров ще е облачно, с валежи от дъжд, по-значителни в западната и централната част от полуострова, където температурите ще се понижат.
  
 
През следващото денонощие времето в страната ще бъде облачно и на много места ще превалява слаб дъжд. Ще духа слаб, а в най-източните райони умерен източен вятър, привечер от североизток с тенденция на усилване. С малка дневна амплитуда на температурите, минималните сутринта между 1° и 6°, в София около 2°, а максималните едва с 3°до 5° по-високи, между 5° и 10°, в София 6°.
  
ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО НА 10.12.2009 и 11.12.2009                
 
В четвъртък и петък понижението на температурите ще продължи и през втория ден минималните вече навсякъде ще са под нулата, а максималните - между 2 и 7°. Облачността ще бъде по-често значителна. Съществени валежи не се очакват, но на отделни места ще прехвърчи слаб сняг. В четвъртък все още ще бъде ветровито, в петък вятърът от североизток ще отслабне, само в Източна България ще остане умерен.

По публикацията работиха: Орлин Лазаров, Марияна Попова - НИМХ-БАН
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна