Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нисък оборот на БФБ

Липсва ясна посока в търговията на БФБ, като отново не се забелязва активност от страна на инвеститорите при оборот до момента от 429 хиляди лева. BG40 и BGREIT отчитат минимални повишения, докато SOFIX се смъква до ниво от 445,05 пункта или реализира спад от 0,58%, а BGTR30 губи 0,37%.

1/3 от оборотът се реализира от сделки с книжата на "Централна кооперативна банка" АД, като отново както и по време на вчерашната сесия при превес на продавачите, водейки до спад в пазарната оценка на банката в размер на 2,12%.
"Първа инвесиционна банка" АД също понижава цената си с над 2%, като оборотът тук достига до 22 хиляди лота.

Холдингите "Албена инвест" АД и "Синергон холдинг" АД също попадат сред губещите позиции с понижения от 1,32-1,77%, при символични обеми и при двете компании.

"Хидравлични елементи и системи" АД губи цели 14,28% от пазарната си капитализация, като книжата на компанията към момента се търгуват на цени от 4,2 лева за акция. Не липсват и печеливши дружества, като "Емка" АД, където с 2540 акции компанията поскъпна с 6,82%, като една ценна книга от капитала на дружеството се разменя за 2,35 лева.

По публикацията работи: ИП "Бул Тренд Брокеридж" ООД
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна