Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две сделки на БФБ със значителни пакети от акции

Ръстовете на световните капиталови пазари от последната търговска сесия като че ли изненадаха инвеститорите на БФБ, които изтърпяха сериозни разпродажби от началото на седмицата. Това доведе до значително понижаване на активността в търговията. Въпреки това борсовият оборот днес е доста висок в резултат на прехвърлянето в две сделки на значителни пакети от акции на Балкан АД-гр. Ловеч и Биовет.

Все пак позитивизмът в чужбина се отрази макар и в минимални повишения на родните индекси. Най-значим е ръстът на BGTR30 от 0.37%. На обратния полюс е имотният индекс BGREIT, който се понижава с 0.69%.

Най-активно търгуваната акция през последните дни – Централна кооперативна банка – днес е обект на вяла търговия и обем от едва 17 000 акции. За сметка на това повишени обороти се наблюдават при Индустриален холдинг България, където натискът на продавачите понижи цената с половин процент. От останалите емисии на Официален пазар на по-значим ръст от над 2% при сравнително добър обем се радва единствено привилегированата емисия на Химимпорт.

На пазара на компенсаторни инструменти отбелязване заслужава спадът на цената на жилищните компенсаторни записи до под 20 стотинки за лев номинал.

По публикацията работи: Момчил Бъчваров - ИП "Бул Тренд Брокеридж" ООД
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!