Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогноза за времето

Ще се задържи предимно облачно, като през нощта валежите в западната част от страната временно ще спрат. Минималните температури сутринта ще са между -3 и 2°, по Черноморието до 6°. През деня преваляванията в по-голямата част от страната ще продължат, в процес на спиране едва късно след пладне. Временни разкъсвания на облачността ще има из Южна България. Ще духа до умерен североизточен, а в източните райони силен северен вятър. Максимални температури между -1 и 4°, в София 2°, а по морския бряг и по долното течение на Струма до 6-8°.

На Пиренеите ще се заоблачи и ще завали дъжд, а в северните райони - сняг. Дъжд ще вали и на Британските острови. Без валежи и с разкъсана облачност ще бъде времето във Франция, Германия и Швейцария. В Италия също преваляванията ще спрат. Над Скандинавския полуостров ще има слаби превалявания от сняг. Много студено ще бъде времето в Източна Европа. Сняг ще вали в северните и южни райони от Европейска Русия, а в централните ще е сухо, но с температури до минус 25, минус 30°. 

И през следващото денонощие средиземноморският циклон ще определя времето на Балканите. В северните райони ще вали сняг, а в южните и източните - дъжд. 
 
ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО НА 17.12.2009 и 18.12.2009                
 
В четвъртък, след временно спиране на валежите, най-късно в Североизточна България, до края на деня от югозапад отново ще завали. Ще духа умерен, в Източна България временно до силен северозападен вятър. Температурите ще се понижат, по-чувствително минималните. През нощта срещу петък и в петък ще бъде облачно, със снеговалежи. Температурите още ще се понижат.

По публикацията работиха: Орлин Лазаров, Марияна Попова - НИМХ-БАН
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени