Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От БСП и РЗС коментират въпроса за референдум за новините на турски език

Депутатът от БСП Кирил Добрев смята, че с намерението за референдум за новините на турски език премиерът Бойко Борисов е открил кампанията на Волен Сидеров за президентските избори.
Кирил Добрев: Разбрах, че ще правим референдум за новините по турски език. Защо е нужно всичко това? Управляващите могат да ги спрат и без този референдум. Да, обаче, ще бъдат изхарчени близо 20 милиона лева. Вече не се учудвам защо е тази безусловна подкрепа на „Атака” към управляващата партия ГЕРБ. Бойко Борисов вчера откри предизборната кампания за президентските избори на Волен Сидеров и то с 20 милиона лева държавни пари. И, помнете ми думата, това е само първата вноска.

Лидерът на РЗС Яне Янев смята, че е несериозно да се иска референдум за новините на турски език. Според него, има далеч по-важни въпроси, свързани с икономиката и енергетиката, по които може да се иска мнението на хората. Янев допълни, че въпросът за новините на турски може да бъде решен по предложение на правителството, с решение на парламента. Вчерашната среща между Бойко Борисов и Волен Сидеров, лидерът на РЗС определи като официализиране на коалицията между ГЕРБ и „Атака”.
Яне Янев: Това тяхно взаимодействие показва само едно, че в България вече има де факто сключена коалиция между „Атака” и ГЕРБ, и Бойко Борисов показа, че е основният фронтмен на тази коалиция. Нещо повече, той напоследък сам влиза като Матросов на амбразурата при всеки проблем, независимо от какъв характер е. Изключително изумително е, хора, все пак, които би било редно малко от малко да познават историята на България да стигнат до такава трагикомична ситуация.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна