Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогноза за времето


 
ВРЕМЕТО В БЪЛГАРИЯ НА 17.12.2009, четвъртък                  
 
И през следващото денонощие времето ще остане облачно, влажно, на места със слаби превалявания от сняг, в крайните южни райони - от дъжд. Почти тихо, с намалена видимост в низините и котловините, само по Черноморието с до умерен северозападен вятър.

Преобладаващите минимални температури ще са между минус 5 и 0°, в крайните югозападни райони и по Южното Черноморие до 3-4°. В София - около минус 1°. Максимални температури - между минус 2 и 3°, до 8-10° в крайните югозападни райони. В София - около 2°. Привечер и през нощта срещу петък отново средиземноморски циклон ще активизира валежите в страната ни.

 
 
ВРЕМЕТО В ЕВРОПА НА 17.12.2009, четвъртък                    
 
Студено и облачно ще остане времето над по-голямата част от континента. Сняг ще вали в северните и южните райони на Европейска Русия, в Украйна и на места в средноевропейските страни. Валежи от дъжд и сняг ще има около Северно море. Ще завали отново в Италия и на места валежите ще са интензивни. На Пиренейския полуостров, след студения период ще има краткотрайно затопляне; ще превалява дъжд, в северните райони - дъжд и сняг. Временни намаления на облачността ще има над Франция и западните райони на Германия, а значителни, до слънчево време- над централната част от Европейска Русия.
На Балканите ще преобладава облачно и мъглива време; в планинските райони ще превалява сняг.
 
 
ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО НА 18.12.2009 и 19.12.2009                
 
В петък ще е облачно, почти в цялата страна ще вали сняг и ще се образува снежна покривка. След обяд от запад валежите ще започнат да спират. Минимални температури между минус 8 и минус 3, а максимални между минус 4 и 1°. В югоизточните райони от страната ще е по-топло и там валежът ще е предимно от дъжд. В събота ще има временно разкъсване на облачността, но до вечерта в западните райони отново ще завали сняг. Минималните температури ще са ниски: между минус 5 и минус 10°, а максималните между минус 1 и 4°.
  
  
 
Анастасия Стойчева, Гергана Козинарова

По публикацията работиха: Анастасия Стойчева, Гергана Козинарова - НИМХ-БАН
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна