Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доларът поевтиня спрямо основните валути

 

Доларът поевтиня спрямо еврото днес след като не успя да преодолее ключовото ниво от 1.45. По време на вчерашната търговия единната валута достигна до най-ниската си стойност спрямо щатския долар за последните десет седмици.

По-късно днес ще се проведе заседание на Федералния резерв на САЩ. Инвеститорите очакват основната лихва да остане без промяна на рекордно ниското ниво от 0.25%. Същевременно пазарните участници ще следят с интерес за сигнали кога ФЕД възнамерява да започне да затяга паричната политика в страната.

Британският паунд поскъпна до 1.6370 долара в резултат на изненадващо добрите данни за пазара на труда във Великобритания. Правителствен доклад отчете, че през ноември месец броят на безработните се понижава за първи път от две години насам. Същевременно нивото на безработица достигна до 7.9%.

Слабо влияние на търговията оказаха данните за индекса на потребителските цени в Еврозоната. През изминалия месец инфлацията в Еврозоната достига до 0.1%, а спрямо година по-рано цените се повишават с 0.5%.

Златото се котира за 1131.60 долара за тройунция, което е повишение с 8.60 долара за деня. Фючърсите на американския лек суров петрол със срок на доставка месец януари се търгуват на цени от 71.20 долара за барел или повишение от 51 цента за деня.

Към момента междубанковият курс долар лев е 1,3400/1,3320. В обменните бюра доларът се търгува между 1,33/1,35. Еврото се разменя за 1,95 / 1,9580 лева.

По публикацията работи: Логос-ТМ
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени