Eмисия новини
от 16.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Настаняват осем младежи в преходно жилище в София

Осем младежи с лека форма на увреждане, които се обучават в столичния "Социален - учебен - професионален център "Княз Борис първи" ще бъдат настанени в преходно жилище в кв. "Хаджи Димитър". Специалисти ще се погрижат те да бъдат обучени как сами да се справят в ежедневието и да си търсят работа, обясни Мина Владимирова, директор на дирекция "Социални дейности" към Столичната община.

Това е услуга в общността, при която младежи преди да завършват курса на обучение в този център, професионален, ще водят самостоятелен начин на живот една година преди напускане на социалния център и сами ще огранизират бита си. Идеята на тази услуга е наистина излизайки от Социален - учебен - професионелен център те да бъдат абсолютно подготвени за самостоятелния начин на живот, за тяхното активно социално включване в обществото.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.