Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

23-ма арестувани при операция срещу групата за отвличания

23 души бяха арестувани при специализирана полицейска операция в София, Монтана и Велико Търново тази нощ. Операцията, под кодовото название "Наглите", е под ръководството на Главна прокуратура, каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Тя е свързана със задържането на групата, която се занимава с отвличания през последните няколко години.

Извършихме една изключително добре организирана специализирана полицейска операция по задържането на лица, които са съпричастни или участват в отвличанията на български граждани.  Задържани са в момента около 23 лица, от които основни 5-6, но трябва да ви уверя, че тези лица, които са основните в отвличанията и организирането на тази престъпна дейност, са изключително арогантни, нагли, с богати криминални досиета, някои от тях са лежали в затвора за грабежи, за опити за убийство и за съжалание не знаем по каква причина, за добро поведение, единият е бил освободен даже и предсрочно. Надявам се, че след тази работа, която свършиха колегите съвместно с прокуратурата, да имаме вече осъдени лица по отвличанията, които тормозят обществото в рамките на 2 години, заяви Цветан Цветанов.  

Заместник главният прокурор Бойко Найденов отказа да назове кои точно са задържаните. Той каза, че акцията продължава и в момента.

В момента се извършват претърсвания, обиски, изземвания на адреси на лица, които смятаме, че участват в отвличанията. Задържани са определен брой лица, за които имаме данни, че са свързани с тази група. Групата се състои от по-малко хора, които са извършили физическите действия по отвличането на лицата и прибирането на откупа.

Полицейското присъствие в София е засилено. Коли на полицията и ГДБОП могат да бъдат видени не само в центъра, а и в крайните квартали. На места има дори тежко въоръжени полицаи.

По публикацията работи: Хоризонт
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна