Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доларът стигна тримесечен максимум спрямо еврото

Доларът поскъпна до тримесечен максимум спрямо еврото до 1.4330. Подкрепа на зелените пари оказа проведеното вчера заседание на Федералния резерв на САЩ. На него Фед реши основната лихва в страната да остане без промяна на ниво от 0.25%. Въпреки това централната банка изрази оптимизъм за състоянието на икономиката и пазара на труда. Освен това Фед сигнализира, че може да пристъпи към затягане на паричната политика по-рано от прогнозираното.

Негативно на единната валута се отразиха нарасналите опасения относно финансовата стабилност на Гърция. Причина за това стана понижената кредитната оценка на южната ни съседка от рейнговата агенция Standard & Poor's.

Първоначалните помощи за безработица в САЩ изненадващо се повишиха до 480 хиляди за изминалата седмица спрямо прогнозираните от анализаторите 465 хиляди.

Британският паунд поевтиня силно днес и достигна до 1.6080 долара в резултат на слабите данни за продажбите на дребно във Великобритания.

Златото се котира за 1119.20 долара за тройунция, което е понижение с 17 долара за деня. Фючърсите на американския лек суров петрол със срок на доставка месец януари се търгуват на цени от 72.04 долара за барел или понижение от 62 цента за деня.

По публикацията работи: ФК "Логос - ТМ" АД
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна