Eмисия новини
от 15.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

П. Калистратов: Строежът на голяма спортна зала в София не е спрян

Изграждането на многофункционалната спортна зала в София не е прекратено и няма заповед за спирането му, заяви директорът на фирмата-изпълнител "Главболгарстрой" Павел Калистратов. Изявлението му е по повод изказвания на депутатите от Синята коалиция Иван Иванов и Михаил Михайлов, че строителният контрол е спрял строежа.

Според Калистратов, обектът е законен, с влязло в сила разрешение за строеж, има утвърдени и съгласувани проекти с всички инстанции. Поради уникалността на съоръжението и наличието на комбинирана конструкция от стоманобетон и метал, техническият проект в конструктивната част е проверен, контролиран и утвърден от двама независими инженер-конструктори, посочи Калистратов:

"Няма конфликт на интереси. Обектът не е спрян. Намеренията са едно, реалността е друго. Така че на този етап ние "Главболгарстрой" казваме, че обектът не е спрян, което е факт. Има констатирани административни нарушения, а не за незаконен строеж. Когато мине законният ни срок, а той свършва в понеделник, ние ще обжалваме".

Подробности по темата

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от