Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обстановката в страната се усложнява

Към 10 часа без ток са 221 населени места в област Добрич - 28, област Кърджали - 130, област Разград - 19, област Шумен -16, както и отделни населени места в областите Варна, Кюстендил, Смолян, София, Софийска. Без водозахранване са 4 населени места в община Разград, обл. Разград.

В южните квартали на София има паднали дървета в районите на Бояна, Драгалевци, Златните мостове и пътя за Алеко. Пет екипа на столичната Гражданска защита работят по сигнали на граждани за опасно надвиснали ледени висулки, паднали дървета и клони, в района на Банкя, кв. Витоша и центъра.

Само за денонощие в "Пирогов" са потърсили помощ 166 души, от които 21 деца, пострадали по заледените улици в София. От тях 33 са оставени в болницата за лечение.

Екипи на Гражданска защита от Бургас, съвместно с екипи на Пожарната отводняват дворни места и къщи в село Равнец.

Спасителни екипи от Кърджали работят по отводняване на дворни места и трафопост в кв. „Възрожденци”. В областите Варна, Видин, Силистра спасителни групи на Гражданска защита работят по сигнали за наводнени дворни места и мазета, както и за паднали дървета.

От БДЖ съобщават, че няма затруднения с железопътния транспорт в страната. Всички влакове се движат по разписание, с изключение на международния от Истанбул, който закъснява с 90 минути и този от Атина и Солун за София, който закъснява с 35 минути.

Летище-София работи нормално за зимните условия. Самолетиет излитат и кацат с малки закъснения. През нощта беше анулиран само един чартърен полет от Дъблин. Нормално работят и летищата във Варна, Бургас и Пловдив.

Екипите на Гражданска защита в цялата страна са в повишена готовност за реакция. За сигнали и възникнали опасности ползвайте спешния телефон 112.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна