Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По празниците няма да спират тока заради неплатени сметки

По празниците електроразпределителното дружество ЧЕЗ няма да спира тока на потребителите си от Западна България, така както няма да го правят по празниците и другите две електроразпределителни дружества. Прекъсване в електрозахранването може да има обаче при аварии или дейности по отстраняването им. Останалите без ток абонати на ЧЕЗ, трябва да подадат сигнал на телефон 0 700 10 0 10.

По празниците повече дежурни екипи е осигурила и компанията ЕОН, която снабдява с ток североизточна България. Ако зимните условия се влошат и доведат до сериозни аварии, дружеството е готово да мобилизира персонала си, както и бързо да го прегрупира или да го насочи от една област в друга. При проблеми потребителите на ЕОН могат да се обаждат на тел. 07001 61 61.

Аварийните екипи на компанията ЕВН, която обслужва югоизточна България, също са в готовност да отстранят евентуални повреди и възможно най-бързо да възстановят електрозахранването. Абонатите на ЕВН, които са останали без ток, могат да подават сигнали на телефон 07001 007 и да получават информация на 07001 77 77. На същите телефони трябва да се обаждат и пловдивчани, които имат проблеми с парното.

По време на всички почивни и празнични дни денонощно ще има дежурни в диспечерската служба на "Топлофикация – София".

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна