Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симеон Дянков: През 2010 г. правителството ще работи за излизане от кризата

Министърът на финансите Симеон Дянков, който е на посещение в Силистра, подчерта, че приоритет на правителството през 2010 година ще бъде разработването на икономическа стратегия за излизане от кризата. Министър Дянков раздаде коледни подаръци на децата от дома за медико-социални грижи и на малките пациенти в местната болница.

Създаването на добра икономическа среда зависи от регионалните икономически политики, подчерта Дянков. От следващата година правителството ще се съсредоточи в развитието на различни сектори в отделните райони на страната с цел подпомагане на бизнеса и излизане от кризата. До месец март трябва да бъдат готови анализите за потенциала на всички райони в страната.

"Някъде до март вече като сме тръгнали да се отлепваме от дъното, да кажем този регион като почнем да получаваме малко повече пари в бюджета ще ги хвърлим затова", заяви Дянков.

"Социалните аспекти ще се изчистят, ще станат много по-лесни, ако има бизнес. Ако икономиката върви. За мен винаги това е първото, то винаги опира колко пари имаш, ако имаш повече пари правиш по-добри програми, ако нямаш пари по-лоши програми. Но откъде идват парите? От добрата активна икономическа политика", каза още министър Дянков.

По публикацията работи: Маргарита Иванова - кор на БНР в Силистра
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени