Eмисия новини
от 04.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Варненските ученици са по-агресивни от връстниците си в околните области

Учениците от Варненска област на възраст 10-14 години са много по-агресивни от връстниците си от областите Добрич, Шумен и Търговище. Това е е заключението от социологическо проучване, проведено преди началото на проекта "Училището-работилница за толерантност," съобщи Тихомир Трифонов, заместник-кмет на община Попово.

Проектът ще се реализира от общината и фондация "Образователно сътрудничество" в четирите области в продължение на 1 година и има за цел да намали агресията сред учениците на тази възраст. Те ще бъдат обучавани от психолози в продължение на два дни в извънучебно време в почивни бази, придружавани от учителите си.

1400 ученици ще участват в ролеви игри и ще разработват конкретин казуси, свързани с взаимоотношенията им. Преди това те ще участват в конкурс за есе, свързано с темата на проекта, най-добрите есета ще бъдат публикувани в специален сборник.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.