Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Водещото заглавие на "Труд" е, че финансовият министър е оставил без пари лекарите. Изданието информира, че финансовото министерство не е превело парите на болниците и джипитата за ноември, а това не се е случвало дори по времето на Жан Виденов. 

"Дума" допълва темата с уточнението, че не само лекарите са останали без пари, а и магистратите не са си получили парите. Изданието цитира съюзът на съдиите, според които министърът нарушава закона и за това ще бъде даден на съд. Магистратите оценяват като несъстоятелни и изявления на вътрешния министър, който "осъдил" група задържани за отвличанията и определят това като недопустимо посегателство върху съдебната система.

"Класа" цитира социалния министър Тотю Младенов, че при сериозни съкращения отново ще се вдигне осигурителната вноска. Вестникът цитира и работодатели да казват, че подобни сигнали само разколебават инвеститорите.

Успокоително звучи водещото заглавие на "Монитор", че сме се разминали със скъпото парно, тъй като кабинетът е смекчил ценовия шок от скока на газа. Най-вероятно повишението на топлото ще е с 4-5 на сто, допълва под главата си вестникът.

"24 часа" акцентира върху подобна тема - само че за тока. Всекидневник отбелязва, че пощаджии вече ще отчитат тока и ще следят за изправността на електромерите. Това вече е договорено с ЧЕЗ, но предстои да се проведат разговори и с EVN, обяснява пред вестника шефът на пощите Милен Керемедчиев.

"Новинар" цитира на първата си страница американска анализаторска група, според която от следващата година факсът и телефонът отиват в историята, тъй като нови технологии изместват остарелите устройства. Прогноза за следващата година прави и "Стандарт", според когото през 2010 ще има скъп долар и евтино злато. Изданието съветва читателите си да заложат на акции на стабилни фирми.

"Пари" отчита, че кризисната година е била успешна за банките и печалбата на трезорите е около 700 милиона, а проучване на вестника прогнозира, че през следващата година може да станем свидетели на сливания и придобивания. Друга е гледната точка на "Дневник", според когото големите печалби са подминали борсата в София, а българските акции са сред най-слабо печелившите в региона. Изданието уточнява, че оборотът и сделките са се понижили наполовина.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени