Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Дори и в последния ден на годината излизат някои централни всекидневници. Всички със сърдечни поздравления и пожелания и пожелания за спорна, успешна, здрава и радостна 2010-та.

"Монитор" съобщава, че КАТ няма да налага глоби. Със старите винетки ще може да се пътува до 31 януари. Причината е, че съдебен спор спира разпространението на новите стикери. От кръга на деловите новини в изданието открояват намерението на правителството да реши до седмица при кого да останат линейките. Не е отмината и темата за придобили обществена известност бандити. Наглите карали на пастет и мляко в къщата на ужасите край Вакарел. В приложението на "Монитор" "Уикенд" е публикуван хороскопът за следващата, годината на Тигъра, а тя вещаела катаклизми.

В "24 часа" сред деловите новини се съобщава, че са реализирани арести по пътищата - този път на служители на реда, пожелали си подарък за нова година. Автопатрул от групата "Пътен контрол" към търговишката полиция бил хванат с подкуп 2 бутилки уиски на обща стойност 45 лева. Вестникът пише и за друг феномен, свързан с любителите на луксозни возила. Вносители твърдят, че заради отпадането на акциза от утре, мощни коли чакат да бъдат внесени у нас. Прогнозата е, че интересът към луксозните автомобили ще скочи с 30 на сто след 1 януари.

"Труд" предупреждава, че с оборудване за 4 000 долара, лаптоп и специална радиоапаратура, всеки хакер може да подслушва разговорите ни по джиесема. Германският компютърен специалист Карстен Нол заявил, че е успял да пробие кода за защита, който използват повечето мобилни оператори, обслужващи 80 на сто от потребителите по света. Всекидневникът публикува и интервю с премиера Бойко Борисов. Тази година най-много са го разочаровали приказките на Яне Янев, абсолютно необосновани - "единия ден ме обвиняваше за дружба с ДПС, на другия за коалиция с Гоце, на третия за приятелство с Филанкишията... Разбирам критиките, но за всичко трябва да има мярка", казва премиерът Борисов в характерния си стил, като завършва тази част от интервюто си със изявлението: "С президента намерихме нормалния тон за държавата. Това се оцени и от председателя на Европейския съвет. За това оставям партийните пристрастия на заден план".

"Новинар" ни съобщава, че и Конституционният съд ще се занимава с горите на царя.

"Стандарт" публикува информацията, че цената за отвлечените моряци ще е до 7 милиона долара. Що се отнася до празниците, изданието съобщава, че хайки ще следят за таксита с двойни тарифи, а всички излизащи днес вестници пишат, че на пъпа на София ще има Лувър. Вежди Рашидов, в качеството си на министър на културата, е заявил намерието си да превърне галерията за чуждестранно изкуство и останалата част от бившото МЕИ в средище на духовност и съдържател на 70 000 шедьовъра на българската живопис и култура.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна