Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доларът поевтиня спрямо еврото

 

Доларът поевтиня спрямо еврото по време на днешната търговия и поскъпна спрямо британският паунд. Зелените пари се повишиха и спрямо йената и достигнаха до 92.49. Негативно на йената се отрази вчерашната оставка на финансовия министър на Япония Фуджи. Той бе един от основните застъпници за ненамеса на валутните пазари. Така оттеглянето му повишава риска от подновяване на интервенциите на валутните пазари и се отрази негативно на японската валута.

Подкрепа на долара оказаха данните, че частният сектор в САЩ е съкратил 84 хиляди работни места през декември спрямо 169 хиляди през ноември.

Слабо влияние на валутната търговия оказа новината за индустриалните поръчки в Еврозоната. Оповестен доклад отчете, че те се понижават с 2.2% през октомври, а на годишна база спада достига 14.5%.

Към момента еврото се котира за 1.4350 долара, а британският паунд за 1.5950 долара. По-късно днес се очаква да бъде публикувана стенограма от последното заседание на Федералния резерв на САЩ, която да окаже силно влияние на валутните курсове.

Златото се търгува за 1127.90 долара за тройунция, което е повишение с 9.20 долара за деня. Фючърсите на американският лек суров петрол със срок на доставка месец февруари се търгуват на цени от 81.65 долара за барел или понижение от 12 цента за деня.

Към момента междубанковият курс долар лев е 1.3600/1.3620. В обменните бюра доларът се търгува между 1,35/1,37. Еврото се разменя за 1,95 / 1,9580 лева.

По публикацията работи: ФБК "Логос - ТМ"
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени