Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политическите партии с мнение за новата кандидатура на България за еврокомисар

Новата кандидатура за еврокомисар трябва да бъде одобрена от българското общество, смята лидерът на СДС Марин Димитров: Сега, в една много по-сложна ситуация на неприятен инцидент, неприятен за нас, неприятен за България, отново препоръчваме, макар и в кратки срокове, за един-два дни, да бъде проведено подобно обществено обсъждане, тъй като кандидатът, който сега трябва да предложим, трябва да бъде наистина безспорен и да премахне всички съмнения относно бъдещия български еврокомисар. Той трябва да отиде и буквално да плени ЕП и европейските медии. И да покаже, че в България имаме хора с качества, които наистина стават за тази работа.

БСП приветства оттеглянето на кандидатурата на Румяна Желева за еврокомисар. Международният секретар на партията Деница Златева обяви, че БСП няма да има преднамерено отношение към Кристалина Георгиева.

От БСП припомниха, че ако има основания за вот на недоверие, той ще е за социалната политика, а не за външната.

Юнал Лютфи от ДПС каза за оттеглянето на Румяна Желева: Това е един логичен завършек от всичко това, което се случи с нашия кандидат за еврокомисар. Европа още веднъж показа не само на България, а и на всички, че професионализмът е водещо начало при назначаването или по-скоро избирането на един или друг пост в европейските структури.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!