Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Георги Първанов връчи Почетния знак на държавния глава на БНР

Президентът Георги Първанов връчи на БНР почетния знак на държавния глава по случай 75-годишнината от създаването на медията.

Георги Първанов: 75 години наистина са много за една медия, за да може да се оцени нейната роля, нейното място в обществения, политически и културния живот на страната. През всичките тези години радиото се утвърждава като една изключително бърза от информационна гледна точка медия, защото за минути, понякога дори за секунди, слушателят е на мястото на събитията. Смятам за особено важна ролята на националното ни радио в културен план. Важна роля, която изпълнява националното ни радио, това е връзката с нашите сънародници по света с радио „България”. Националното ни радио се утвърждава и засега продължава да бъде важен фактор в обогатяването, развитието, в показването на автентичния образ на нашата страна и общество. БНР е една голяма журналистическа школа. От сутринта следя, слушам коментарите, слушам изявите на част от утвърдените ни журналисти, които са минали през вашата школа и сигурно и за в бъдеще ще бъде така.

© Снимка: БГНЕС

Генералният директор на БНР Валерий Тодоров

Наградата получи генералният директор на БНР Валерий Тодоров.

Валерий Тодоров: Днес в българския ефир има много радиостанции, но гласът на БНР остава най-силният, най-авторитетният, най-търсеният. Това признание ни ангажира изключително много и се надявам от мое име и от името на своите колеги, че ние ще продължим да оправдаваме това високо доверие.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна