Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"ФАКИРИТЕ" - новата операция на МВР

Полицейска операция с кодовото име „Факирите” е започнала рано тази сутрин в София. Тя е насочена срещу автокрадци и се провежда в няколко района на столицата.

Задържани са пет лица - Стоян Дългия, Цветомир Синигера, Енота, Пайко и Жоро Турчина. „Това са изключително агресивни и подготвени лица, които тормозят гражданите на София с противозаконното отнемане на автомобили. При обиските, които текат и в момента са намерени техника за запалване на автомобилите, един газов пистолет, фалшиви документи за собственост на автомобили, изрязани рами на автомобили”.

Операцията се извършва на територията на „Люлин”, „Дружба”, „Студентски град”, Вакарел, Своге, „Толстой”, „Манастирски ливади”. Паралелно с операция „Факири” се извършва така нареченото „привеждане” в известност и профилактика на криминалния контингент - така наречените „силовации”.

Цветан Цветанов: В момента са обезпечени гаражите. Имаме четири-пет гаража, където ще се направят обиски, за да се види дали и там има откраднати автомобили. И това, което е продължение на операцията, паралелно с това правим профилактика и привеждане в известност на криминалния контингент, т.нар. силоваци, които се занимават с евентуално изпълнение на „мокри поръчки”. Силоваците гравитират там, където могат да поемат дадена поръчка и в момента са приведени в известност и снемат обяснения. Имаме доста информация и смятам, че ние по някакъв начин тази информация не да я държим по касите, а да привеждаме действително в реална известност криминалния контингент. Сред т.нар. "силоваци" има бивши полицаи.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна