Eмисия новини
от 05.00 часа

Ремонтират основно бюра по труда в страната

40 от общо 105 бюрa по труда в страната ще бъдат ремонтирани основно. Парите са от Европейския фонд за регионално развитие, a предсидената сума е 5.5 млн. лева. 

В помещенията ще се подменят дограмата и стъклата и ще се изгради достъпна среда за хората с увреждания, където няма такава. За ремонтите са подбрани  бюрата по труда с най-лоши условия, а на 15 места ще се въведе обслужване на едно гише. Средната цена за ремонтите работи за квадратен метър ще е 180 лв., предстои обявяването на обществена поръчка.

Зам.-директорът на Агенцията по заетостта Николай Николов очаква след подобряване на условията повече работодатели да посещават бюрата и по-често да ползват услугите по подбор на персонал.

Нали знаете като влезете в един кюмюзарник как гледат на теб, а като влезнат в една офис сграда, която е прилична, как гледат на тебе. Говоря за нови работодатели, които ще разкрият, съвсем друго е, когато влезне в една среда, в която вижда уют, култура на обслужване. Вие ако седнете да работите сред купища папки, висящи тапети, както има на места, или течащи покриви – какво отношение ще имате към този, който ви предоставя услугата, каза Николов.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от