Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекарите в цялата страна ще проведат предупредителни протести

Лекарите в цялата страна ще проведат утре предупредителни протести, съобщиха от Българския лекарски съюз. Решението за тях беше взето на събор на Съюза в края на миналия месец. Протестните действия ще преминат под надслов "Ден на здраве, ден на протест", като лекарите от цялата страна ще носят протестни лентички и ще спрат работа по различно време на деня.

Регионалните лекарски колегии сами са взели решенията как да преминат протестите в техния регион. В повечето градове протестите ще бъдат символични, но ще има и обявени часове, в които пациенти няма да се приемат за прегледи.

Някои от регионалните лекарски колегии са избрали и доста атрактивни начини за протеста си. В Сливен утрешният ден е обявен за Ден на отворените врати в болницата и всеки може да посети лечебното заведение, а лекарите ще организират авторали.

В Хасково и Харманли докторите ще преминат в шествие по главните улици. В Силистра медиците ще излязат да спортуват извън града. В Пловдив се отлагат плановите операции и плановият прием в болниците.
По публикацията работи: Мая Данчева - БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!