Eмисия новини
от 10.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Проф.д-р Иван Илчев: "Само 15% от хората работят не само за себе си, а и за обществото и само 5% дърпат обществото напред"

Законът за академичният състав, върнат за преразглеждане от президента е повод за интервюто на Лили Маринкова с Иван Илчев - Ректор на СУ "Св.Климент Охридски". Пред слушателите на "Неделя 150" той съобщава, че отново е подновена процедурата по отнемането на Ботаническата градина в Балчик и неин единствен собственик ще стане Министерството на културата. Това става независимо от окончателното решение на Върховния касационен съд. Професор Илчев коментира и състоянието на академичната общност, и нищожното й количество, напомня и за огромното количество от висши училища у нас, които според новия закон ще могат сами да си произвеждат професори.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.