Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Семейството на починалата в Пазарджик родилка ще съди здравното заведение

Семейството на 28-годишната родилка Десислава Низанова, която почина в частна клиника в Пазарджик, ще предяви граждански иск срещу здравното заведение и лекарския екип, извършил израждането. Има съмнение, че смъртта на Десислава е в следствие на алергичен шок от несъвместима с организма й упойка.

Резултатите от тройната съдебномедицинска експертиза са готови, но те ще бъдат оповестени след 10 дни. Според съдебните лекари обаче Десислава не е починала от белодробна емболия, така както съобщиха от здравното заведение. Част преди да бъде погребана днес, близките й заснеха ръцете й, като доказателство, че младата жена не е била подложена на тест, преди да бъде упоена.

Роднина: Ние питаме от какво почина – здрава, права млада, от какво почина?

Роднина: Просто заличиха някои неща, които не трябва да се видят и да се знаят, и тогава излязоха и съобщиха за смъртта.

Близките на Десислава категорично отхвърлят твърдението, че жената е страдала от високо кръвно налягане.

Роднина: Аз след това го питах "Докторе, какво стана", а той ми казва "Не знаем и ние какво стана". Д-р Антонов каза "Моята работа си я свърших по най-бързия начин извадих децата, иначе щяхме да загубим и тях".

До 10 дни прокуратурата в Пазарджик ще изясни дали смъртта на Десислава е вследствие на лекарска грешка. Близките й ще настояват оцелелите близнаци и по-голямата й дъщеря да получат обезщетение.
По публикацията работи: Невена Петрова - кор. на БНР в Пазарджик
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!